- Tres o quatre patates
- Dos o tres talls de peix (dependrà del tamany). Es pot fer servir el peix que més us agradi, nosaltres normalment ho fem amb panga o lluç.
- Ceba
- Vi blanc
- Llimona
- Sal i pebre
Pelem les patates i les tallem a llenques fines. Pelem i trossegem la ceba i la posem un minut al micro amb una mica d'oli.
En una plata de forn posem un llit de ceba i anem distribuint per damunt les patates salpebrant-les i regant-les amb força oli d'oliva. Un cop colocades els tirem el suc de mitja llimona per damunt, una miqueta de vi blanc i finalment, una mica d'aigua (aproximadament un dit de la safata de forn).
Tapem la plata amb paper d'alumini i la posem al forn (prèviament preescalfat a uns 200º). D'aquesta manera amb el vapor es couran abans.
Al cap d'una mitja hora, treiem el paper de plata i deixem que les patates es coguin per la part superior.
Quan veiem que les patates gairebé estan, posem els talls de peix (salpebrats) al damunt del llit de patata, amb unes rodanxes de llimona per sobre i una mica més d'oli.
El peix necessita molt poca estona, i en uns 10-15 minuts ja estarà llest.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada