divendres, 17 de desembre del 2010

Fideos a la cassola

Ingredients (per a 7 o 8 persones) :
  • -4 Sípies petites (brutes o bé si us les netegen a la peixateria demaneu que us reservin la “salsa”)
  • -4 talls de rap
  • -750gr de fideus gruixuts
  • -1 Ceba
  • -2 Tomàquets madurs
  • -Fumet de peix  ( a base de crancs, galeres i gambes)
  • -1 got de vi blanc
  • -1 fulla de llorer
  • -Per la picada:
  • Pa sec
  • 1 dent d’all
  • ametlles, avellanes i pinyons
  • julivert 
  •  
  •  Preparació     
crancs (petits) i les galeres.
2. Mentrestant netejarem bé les sípies, reservant les bosses de “salsa” (melsa) en un got, i les tallarem a dauets. Reservem.
3. Un cop el sofregit hagi agafat color, separarem el cap de les gambes, (reservant el cos de la gamba), ho aixafarem tot al morter per a extreure’n tot el suc i posarem aquest triturat en una olla amb aigua, hi dissolem les bosses de“la salsa” de les sípies i ho deixarem a foc lent fent xup-xup.
4. Tallem la ceba en juliana i la sofregim en la mateixa cassola que haurem sofregit abans les gambes, afegirem també el tomàquet ratllat i una mica de sal.  Mentrestant farem la picada en una paella a part amb una mica d’oli hi sofregirem l’all, les ametlles, les avellanes i el pa, un cop hagin agafat color, hi afegirem el julivert. Aquesta picada la deixatarem amb una mica de fumet. Reservem.
5. A continuació afegirem la sípia i el rap (que haurem tallat a dauets) a la cassola, sofregirem una mica sense esperar a que es faci del tot. Hi abocarem la picada, un got de vi blanc i la fulla de llorer, remenem.
6. Quan hagi reduït, hi abocarem els fideus, remenarem i hi anirem abocant el fumet (que encara el tenim a foc lent) amb l’ajuda d’un colador. Anirem abocant fumet a mesura que els fideus ens ho demanin, si us  en sobra sempre el podeu congelar per si algún dia feu sopa de peix o paella, etc., o bé si us agraden els fideus ben caldosos hi aboqueu tot el fumet, això ja va a gust del consumidor!
7. Un cop cuits els fideus taparem afegirem les gambes que haviem reservat i deixarem reposar 5 minutets abans de servir.
Espero que us hagi agradat tant com a nosaltres, a casa fins i tot n’ha menjat l’Oriol i li ha agradat tant que s’ho ha menjat tot!

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada